Vaříme
Indická kuchyně jako meditace vůní
V této záložce budeme postupně přidávat řadu kulinářsky nedocenitelných receptů indické kuchyně z kuchařky Šrí Mátadží (Cooking with Love, 2003).
Na Vaše zkušenosti a fotografie se budeme těšit na naší facebookové stránce www.facebook.com/jogavolomouci
|
|
Kuřecí kari s mandlemiFantastický koncert chutí, ohňostroj rozmanitých koření vytváří společně s lahodnou cibulkou a mletými oloupanými mandlemi skutečný gurmánský požitek. |
|
Fazolové lusky s kurkumouV jednoduchosti je krása: lusky, cibule, kurkuma a česnek. |
|
Lahodná omáčka raitaPokud víte, jak chutná raita, po ochutnání tohoto skvostu všechny své předchozí zážitky s raitou úplně přehodnotíte. Připravte si osvěžující delikatesu, která se hodí skvěle jak obyčejné rýži, tak ke složitým masitým pokrmům. |
|
Kuře tandooriIndická klasika, vytříbená chuť a překvapivé barvy. |
|
Jogurtová omáčka s pistáciemiZajímavá, neotřelá chuť: jogurt, šafrán, kardamon, cukr a pistácie. |
|
Lilková směs s rajčatyJednoduché jídlo, které chutná výborně jak teplé s brambory nebo rýží, tak i zastudena a je možné jej použít jako pomazánku k pečivu. |
|
Indické bramborákyZajímavá oběma českého bramboráku. Výživné, smažené jídlo, které můžeme doplnit některou z jogurtových omáček. Chutné skvěle i studené. |
|
Kuřecí na paprice s kešuJeden z opravdových skvostů z kuchařky Šrí Mátadží. Nenechejte se odradit závratným počtem koření, toto jídlo opravdu stojí za to. Pokud si vše koření nachystáte k ruce, přípravou tohoto jídla objevíte esenci indického stylu vaření - úplná alchymie. Možná nejlepší recept na kuřecí, absolutní dokonalost. |
|
Indické langošeVelice chutné placky, které připomínají známé langoše. Pokud se vám nechce jít do obchodu pro chleba a máte doma droždí a jogurt a nespěcháte, po vykynutí těsta budete odměněni příjemným chuťovým požitkem. |